7 nem hagyományos otthon, melyeket mindenki megirigyelne

A klasszikus ház négy fallal, hagyományosnak számít? Egyeseknek mindenképpen. Ön is változásra vágyik? Vessen egy pillantást erre a hét különleges házra, és merítsen ihletet belőlük.

1.1 Hatalmas kagyló

1.2 Víkendház a folyó közepén

1.3 Vándorház

1.4 Komfortos otthon egy repülőgépben

1.5 Nap felé forduló ház

1.6 Krokodil ház

1.7 Ház a sziklában

1.1 Hatalmas kagyló

Javier Senosiain mexikói építész nem ismeri el az éles széleket és sarkokat, és inkább a kerek és spirális házakkal játszik. Kagyló alakú Nautilus háza üvegmozaik ablakokkal, növényekkel és világos falakkal nagyon elegánsnak tűnik. Ez a varázslatos lakás azonban megfelel a mindennapi élet követelményeinek: van benne hálószoba, nappali TV-vel, konyha, fürdőszoba és WC. Egy „tökéletes” otthon.



1.2 Víkendház a folyó közepén

A szerbiai Drina folyó vizének kitéve, Bajina Basta falu közelében, egy sziklán áll egy kis ház, amely csónakkal vagy kajakkal megközelíthető. 1968-ban építtette egy csapat fiú, akik nyáron kényelmes napozásra akarták használni. A teraszon kívül egy kis szoba is található benne. A faszerkezetnek sok viharral és árvízzel kellett szembenéznie, de minden kár után gondosan újjáépítették a házat.

1.3 Vándorház

Ügyeljen arra, hogy ez a ház ne vándoroljonel, mielőtt bejegyzi a kataszterbe. Bár az ingatlan szó ebben az esetben kérdéses. A nap- és szélenergiával működő, 6 hidraulikus lábas ház dán tervezőktől származik, és benne nappali, konyhasarok, ágy, WC és mozgásvezérlő számítógép található.

1.4 Komfortos otthon egy repülőgépben

El tudja képzelni, hogy egy Boeing 727-ben éljen? Látogassa meg Portland (Oregon, USA) külvárosát, ahol Bruce Campbell működőképes otthont teremtett egy leállított repülőgépből, melyben áram és víz is van. Mint mondja, a régi repülőgépek ideálisak a nem hagyományos és biztonságos élethez, hiszen ellenállnak a földrengéseknek és sikeresen ellenállnak a kedvezőtlen időjárásnak. A tárhely nagysága is előny. Campbell 1999-ben vásárolta meg a repülőgépet a légitársaságtól körülbelül 100 000 dollárért, és további 220 000 dollárt fektetett az újjáépítésébe. Honlapján tanácsot ad azoknak, akik egy leszerelt repülőgépben gondolkodnak, hogyan járjanak el helyesen.

1.5 Nap felé forduló ház

Nyugati szomszédainknál is találunk figyelemre méltó lakásokat. Bohumil Lhota családi házat épített, amely egy speciális mechanizmusnak köszönhetően 180 fokkal el tud fordulni, és lakói tetszés szerint változtathatják a kilátást. Ráadásul úgy tervezték, hogy 2 méter mélységig is „elbújhasson” a föld alatt, ami télen biztosítja a szükséges szigetelést. Ezenkívül egy úszómedencét is tartalmaz, amelyet napelemek hőjével fűtenek. Ha a ház tulajdonosának elege lesz a környezetből, a lakórész szétszedhető és máshová költözhető (pl. helikopterrel).

1.6 Krokodil ház

Egy különös krokodil alakú házban az elefántcsontparti Abidjanban lakik az egyik tervezője, Thierry Atta. A groteszk betonszerkezet 2008-ban készült el, és nem éppen a leghangulatosabb otthon. Van azonban ablaka, ágya és minden, ami a tulajdonosának a kényelmes élethez kell.

1.7 Ház a sziklában

Nem mindennapi látványban lesz részünk a szlovákiai Brhlovce faluban (Lévai járás). A puha porózus andezittufákra és tufitokba vágott kőházak a népi építészet fontos műemlékei és rezervátumai. A kőbe ásott lakó- és tanyaterek ma múzeumként látogathatók. E házak egy része még mindig lakott.

Az alábbi házak közül melyikben lakna szívesen? Van egy jó ötlete a nem mindennapi élethez? Ossza meg inspirációit. Írja meg nekünk kommentben.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg ismerőseivel 🙂

Related posts

Falak dekorbetonnal való kezelése

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás