Falak dekorbetonnal való kezelése

A dekorbeton az elmúlt évek belsőépítészeti trendje volt, nemcsak a nappaliban, hanem a hálószobákban és a tanulószobákban is. Modern megjelenést kínál, amely egyszerre praktikus és tartós. Ebben a cikkben áttekintjük, hogyan alkalmazhat saját maga egy betonsimítót, és hogyan hozhat létre eredeti elemet otthonában, valamint a falak megmunkálásának módjáról is olvashat.

1.1 Felület előkészítése

1.2 Mélyalapozás

1.3 Az első réteg

1.4 Második réteg és textúra kezelés

1.5 Végső simítások

1.6 A dekorbeton színezése

1.1 Felület előkészítése

Mielőtt elkezdené, elengedhetetlen a falak előkészítése. Győződjön meg arról, hogy a felület tiszta, száraz és pormentes. Ha az esztrichet a nappaliban vagy a hálószobában hordja fel a falakra, távolítsa el az összes díszítést és díszlécet.

1.2 Mélyalapozás

A falak előkészítésénél az egyik legfontosabb feladat a mélyalapozás. A mélyalapozás kulcsfontosságú a simítógép jó tapadása szempontjából. Vigye fel hengerrel vagy ecsettel, és hagyja kellően megszáradni. Ez a lépés különösen fontos a nagyobb terhelésű helyiségekben, mint például a konyha vagy a gyerekszoba.

1.3 Az első réteg

Az első réteg legyen vékony, ideális esetben 1-2 mm. Használjon rozsdamentes acél spatulát a felhordáshoz. Hálószobák vagy nappalik esetében az esztrich egyenletes felhordására kell helyezni a hangsúlyt.

1.4 Második réteg és textúra kezelés

Miután az első réteg megszáradt, vigye fel a másodikat. Itt kreatív lehet, és olyan textúrát készíthet, amely illeszkedik kanapéjához, ágyához vagy más bútorához. A kívánt hatás elérése érdekében végezzen rövid, szabálytalan mozdulatokat a simítóval.

1.5 Végső simítások

A textúra létrehozása után vigye fel a végső lakkot, amely védelmet nyújt és növeli a dekorbeton tartósságát, ami ideális a nagyobb forgalmú helyiségekhez.

1.6 A dekorbeton színezése

A dekorbeton színváltozatait a belső tér többi részéhez igazíthatja. Legyen szó kiegészítőkről a szobában, a harmónia elérése érdekében adjon hozzá megfelelő pigmentet a dekorbetonhoz.

A dekorbeton alkalmazása nagyszerű módja annak, hogy minden helyiséget élénkítsünk. Ezekkel a lépésekkel és egy kis kreativitással professzionális eredményt érhet el, és olyan teret alakíthat ki, amely nem csak stílusos, hanem funkcionális is.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival! 😀

Related posts

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás