Hogyan lehet a régit az újjal kombinálni?

Van egy régi fotelja, amit még a nagyapjától örökölt? Örökölt egy antik komódot, amelyről nem tud lemondani? Gyakran kombináljuk a régi bútorokat újakkal. Itt van egy asztal, ott egy vitrin, ide most illene egy nagy keretezett festmény. A régi és új bútorok kombinálása teljesen rendben van. De még az ilyen kísérletezésnek is megvannak a maga szabályai. Tudja, hogy kombinálhatja a régit és a modernt úgy, hogy az ne legyen zavaró?

1.1 Eredetinek lenni

1.2 A domináns jellemzők…

1.3 Egységes színpaletta

1.4 Hogy érzi magát?

1.5 A gyengédet a nehézhez

1.6 Kövesse a megadott stílust

1.7 Kiegészítők, amelyek kiegyensúlyozzák a tér általános benyomását

1.8 Hallott már az upcycling-ról?

Komód Kraz KK4

1.1 Eredetinek lenni

Vannak emberek, akik egy meghatározott stílusban rendezik be az otthonukat. Gyakori, hogy ugyanazokat az elemeket használják a nappaliban, hálószobában, fürdőszobában vagy akár a gyermekszobában is. Van egy olyan csoport is, amely hű a hagyományokhoz, vagy érzelmi kapcsolatban áll egyes darabokkal, vagy csak a pénztárcájához mérten vásárol. Ezekben az esetekben megengedhető az egyes stílusok kombinálása. Ez az egyik módja annak, hogy eredeti, egyedi teret hozzon létre. Lehet, hogy vannak dolgok, amik sokat jelentenek az Ön számára, viszont másoknak nem mondanak semmit. A lényeg azonban az, hogy otthonában kényelmesen és elégedetten érezze magát.

Hintafotel Balloo

1.2 A domináns jellemzők…

Mint már említettük, nem baj, ha a régit az újjal kombináljuk. Még néhány tervezési stílus is ezen alapul. A szoba berendezése vagy a modern bútorok hozzáadása esetén érdemes kiválasztani azt a domináns darabot, amihez majd a többi bútor igazodni fog. Egy kanapé a szüleitől, vidéki stílusú komód, egy hatalmas étkezőasztal székekkel, amelyek még emlékeztetnek a keresztelőkre vagy más családi eseményekre. Néha elég a padlóhoz, kandallóhoz vagy az ablakokhoz igazodni.

Sarokkanapé Paladio (zöld) (J)

1.3 Egységes színpaletta

A legegyszerűbb módja annak, hogy harmónia legyen a szobájában, ha egységes színpalettát választ. Még akkor is, ha több stílust kombinál, igyekezzen korlátozni a felhasznált színek halmozását. Válasszon ki két vagy három alapszínt, amelyekkel „felöltöztetheti” a belső teret. Rugaszkodjon el az örökölt bútorok színétől. Kombinálja őket olyan árnyalatokkal, amelyek illeni fognak az Ön által választott új bútorokhoz.

Étkezőasztal Rico (4 fő részére)

1.4 Hogy érzi magát?

Minden szobának érzelmeket kell keltenie bennünk. Valljuk be, hogy otthonunk berendezése és díszítése gyakran befolyásolja a belső elvárásainkat aziránt, hogyan fognak reagálni a szeretteink és a barátaink. A nappalinak tágasnak, levegősnek és nyitottnak kell lennie? Kerülje a masszív bútorok halmozását. Inkább játszon az egyszerű vonalakkal és anyagokkal. A hálószoba legyen hangulatos és meghitt? Ebben az esetben lehetősége van a szofisztikáltabb darabok felhasználására.

Franciaágy 140 cm Oberon B (ágyráccsal)

1.5 A gyengédet a nehézhez

A nehéz, robusztus bútorokat „lágyíthatja” más, finomabb stílusú bútorok használásával. Helyezzen egy dohányzóasztalt vagy egy oldalsó asztalt modern, könnyű kialakításban egy hatalmas kanapé vagy karosszék mellé. Mindig próbálja követni az egyenletes színskála szabályait. A régi kanapét új, modern takarókkal, vagy párnákkal díszítheti. Helyezzen mellé egy modern fotelt vagy zsámolyt. Ne dobja el a régit, inkább díszítse fel azt.

Dohányzóasztal szett 3 db. Kastty typ 3 (fehér + fekete)

1.6 Kövesse a megadott stílust

Az antik bútorok általában egy bizonyos időszakhoz nyúlnak vissza. Szőnyeget örökölt egy tengerésztől, vagy egy karosszéket, illetve széket, amelyet még az édesanyja vagy nagynénje kárpitozott? Ha ezeket a dolgokat szeretné megtartani, akkor keressen hozzájuk olyan bútorokat vagy dekorációkat, amelyek kinézetükben nem fognak elütni tőlük.

1.7 Kiegészítők, amelyek kiegyensúlyozzák a tér általános benyomását

A kiegészítők használata a legjobb módja a belső tér kinézetének finomhangolására. Festmények, szőnyegek, textíliák, lámpák. Például egy modern stílusú lámpa fokozza egy konferencia vagy egy praktikus stílusú asztal hagyományos jellegét. A megfelelően kiválasztott modern festmény egy komód fölött vintage stílusban könnyen összekapcsolhatja ezt a két látszólag különböző világot.

1.8 Hallott már az upcycling-ról?

Ez az új módszer ideális azok számára, akik nem tudnak lemondani az örökölt bútorokról és a szívükhöz nőtt darabokról. Az upcycling-ot jellemezhetjük úgy, mint az emberi kreativitás ás találékonyság kibontakozása a termékek másodlagos felhasználásában. Ily módon a régi dolgokba újra életet lehelhet, új funkciókkal töltheti meg őket, ugyanakkor megőrizheti eredeti értéküket.

Álló lámpa Candie typ 13

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Vitrin – Egy gyönyörű üveg vitrin minden nappalit, de akár a konyhát is megszépíti.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.
  • Dohányzóasztal – A nappalit el sem tudjuk képzelni dohányzóasztal nélkül.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival 😊

Related posts

Falak dekorbetonnal való kezelése

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás