Hogyan rendezzünk be egy kis nappalit?

Minenki szereti a nappalit. Szeret ott lenni, pihenni, olvasni, beszélgetni… Amikor a nappaliját készül berendezni, gondolja át, hogy mit szeretne abban a helységben csinálni. Csak tévénézésre, olvasásra szeretné igénybe venni, vagy szeretne benne berendezni egy dolgozósarkot is? Ezen dolgok tudatában próbálja meg berendezni a nappaliját.

1.1 Hogyan növeljük meg optikailag a teret egy kis nappaliban?

1.2 Az ajtók cseréjével is nyerhet néhány centimétert.

1.3 Mivel kezdje a szoba berendezését?

1.4 Megfontolva válasszon bútorokat

1.5 „Iroda” a kis nappaliban

1.6 Ne vigye túlzásba a kiegészítőkkel

TV asztal Alec AX 02

TV asztal/szekrény Mark (matt fehér + fényes fehér)

1.1 Hogyan növeljük meg optikailag a teret egy kis nappaliban?

A kis területű szobába semmi esetre sem előnyös nagy és sötét bútorokat elhelyezni. Egyszerűen nem illenek oda. Ezért úgy kell berendezni a nappalit, hogy megfelelő hangulat uralkodjon benne. Válasszon világos színeket, amelyek optikailag megnövelik a teret. Amennyiben szeretne még több színt a szobában, azt megteheti színes kiegészítők használatával. A megfelelő fény is fontos. Ezenkívül a teret megnövelik az ügyesen elrendezett tükrök.

1.2 Az ajtók cseréjével is nyerhet néhány centimétert.

Sok helyet takaríthat meg, ha a klasszikus ajtókat tolóajtókkal helyettesíti. Ezek ugyan drágábbak, és felszerelésük is igényesebb, de mindenképp kifizetődő megoldás, és feldobják a nappalit. Ezen ajtók hátránya, hogy a fal mellett, amerre az ajtó eltolódik nem lehet semmi. Tehát azt a teret nem használhatja ki másra. Ezenkívül ezek az ajtók kevésbé szigetelnek, mint a hagyományos ajtók.

TV asztal/szekrény Flex (világos sonoma tölgy + fényes fehér)

1.3 Mivel kezdje a szoba berendezését?

A szoba berendezésénél fontos, hogy azt a legnagyobb bútorral kezdjük, vagyis többnyire egy kanapéval vagy egy nagyobb televízióval, amely a tér középpontjává válik. A tv-t helyezze egy asztalra, vagy szerelje a fel a falra úgy, hogy az a kanapéval szemben helyezkedjen el.

Helyezzen egy dohányzóasztalt a kanapé és a TV közé. Fontos, hogy az asztal körül legyen elég tér a mozgásra. Amennyiben ez nem lehetséges, vásároljon inkább sarokasztalt. A dolgok tárolására nagyon jó megoldást nyújtanak a zsámolyok, ugyanis beépített tárolóhellyel rendelkeznek. Ezenkívül elsődleges az feladatuk ülőfelület biztosítása.

Sarokkanapé Isidorus (J)

1.4 Megfontolva válasszon bútorokat

A megfelelő kanapé kiválasztását elsősorban a nappali méretei határozzák meg. Nem sokszor fordul elő, hogy a család összes tagja egyszerre ül a kanapén. Éppen ezért válasszon kétszemélyes kanapét. Ezek mellé vásárolhat babzsákokat is. Válasszon légies kialakítású kanapét. Amennyiben sok holmija van, vásároljon tárolóhellyel ellátott kanapét. A könnyebb fotelek helyettesíthetik a masszív kanapét.

Dohányzóasztal Berny (wotan tölgy)

A szobában található kisebb dolgok, magazinok, távirányítók tárolására ideális megoldást kínálnak a dohányzóasztalok. Helyet takaríthat meg, ha több részből álló dohányzóasztalt vásárol. Ezek az asztalok egymásba tolhatóak, amikor épp nincsenek használatban.  

A klasszikus nappali szekrénysor helyett válasszon alacsony szekrényt és polcokat, amelyeken dobozokat vagy kosarakat tárolhat. A teret légiesebbé teheti, ha a szekrényt a falra rögzíti.

1.5 „Iroda” a kis nappaliban

Az otthoni „irodának” a lehető legközelebb kell lennie az ablakhoz, valamin távol kell lennie a lakásban lévő átjáró résztől. A kis nappali esetében a legjobb megoldás a szekrénnyel kombinált asztal. A munkalap az ajtó mögött van elrejtve. Ha dolgoznia kell csak lehajtja azt, és máris kész az asztal.

Babzsák Rest kanapé (ES 12)

Egy másik megoldás a mozgatható számítógép állvány. Egy használt sarokban tárolhatja. Amikor pedig szüksége van rá, akkor csak az asztal mellé teszi. Egyetlen hátránya a hosszabbító kábel hossza. Azokat az emaileket, amit a munkahelyén nem érkezett megírni, kényelmesen befejezheti otthonában. Elég egy szék, egy alátét a laptophoz, és máris dolgozhat.

1.6 Ne vigye túlzásba a kiegészítőkkel

Ne feledje, a túl sok kiegészítő a zsúfoltság érzetét keltheti a szobában. Jobb, ha az ajándéktárgyakat egy dobozban tárolja, amit a szekrényben tart. A teret nagyobb kiegészítőkkel rendezze be, például virágokkal, amelyeket a szoba több pontján helyezzen el, vagy vázákkal, szobrokkal.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival 😊

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Vitrin – Egy gyönyörű üveg vitrin minden nappalit, de akár a konyhát is megszépíti.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.
  • Polcos szekrények – Remek bútordarab könyvek és hasonló dolgok tárolására.

Related posts

Falak dekorbetonnal való kezelése

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás