INGYENES ALKALMAZÁSOK A LAKBERENDEZÉSHEZ

Szeretné felújítani otthona belső terét, vagy felújításra vár, és szeretné jelentősen megváltoztatni lakását? A megfelelő segítséggel belsőépítész nélkül is boldogulhat. Ezek az androidos és iOS alkalmazások teljesen ingyenesek és nagyon hasznosak a belső tér módosításakor.

Foto: © pixabay.com

Houzz Interior Design Ideas

A Houzz alkalmazás nyerte a 2016-os Google Play Awards díját, és az év legjobb alkalmazásává választották. A Houzz több millió képet tartalmazó adatbázisában találhat inspirációt. A fürdőszobától kezdve a konyhán át a nappaliba minden helyiségbe talál terveket. Ha nem tudja elképzelni, hogy egy adott bútordarab hogyan mutatna az otthonában, kipróbálhatja. Egyszerűen válasszon ki egy terméket a katalógus kínálatából, és helyezze el otthonában, legalább virtuálisan, a kamera segítségével. A katalógusban szereplő termékek csak az Amerikai Egyesült Államokban vásárolhatók meg. Ennek ellenére Magyarországon is biztosan talál a Houzzhoz hasonló terméket.

ColorSnap od Sherwin-Williams

Festeni szeretne, tetszik egy szín, de nem tudja elképzelni, hogyan mutatna az otthonában a falon? A Sherwin-Williams ColorSnap alkalmazásával reális képet kaphat. Ez a praktikus alkalmazás képes ” kiragadni” az összes színt egy képből, és betenni őket a Sherwin-Williams színpalettájába. Ezután virtuálisan alkalmazhatja a kiválasztott színt a kiválasztott helyiségben, hogy megnézze, hogyan illik az adott árnyalat a nappaliba, a konyhába vagy az előszobába.

MagicPlan

A praktikus MagicPlan alkalmazás lehetővé teszi, hogy okostelefonja vagy táblagépe kamerájának segítségével szobai alaprajzot készítsen. Miután lefényképezte a helyiséget, az alkalmazás létrehoz egy alaprajzot, amelybe beillesztheti az ajtók, berendezések stb. helyét. De megadhatja a szoba magasságát és az olyan tényezők helyzetét is, mint például az ablakok. Ezután az új bútorokat, berendezési tárgyakat és felszereléseket beillesztheti a helyiségbe, és megnézheti, hogyan illeszkedik a térbe anélkül, hogy bármit is mérnie kellene, vagy a bútorokat el kellene helyeznie. Ezután elmentheti a tervet PDF, JPEG, PNG, DXF stb. formátumban, és elküldheti magának e-mailben.

Hol szerezhetsz még több inspirációt?

Ha felújítást tervez, vagy jelentősebb változtatásra van szüksége a belső térben, a magyarországi és külföldi bútorkiállításokon és vásárokon is találhat inspirációt. Magyarországon a leghíresebb bútorkiállításokat évente Budapesten rendezik meg, de ha európai méretű eseményre vágyik, látogasson el a Lengyelországba. Márciusban Poznańban rendezik meg az egyik legnagyobb európai bútorkiállítást, amelyen lengyel, német, szlovák és cseh bútorkészítők vesznek részt. De a lakhatással foglalkozó magazinok és weboldalak is inspirálóak lehetnek. Itt nem csak tanácsokat talál, hanem megvalósított belsőépítészeti tervezést és rekonstrukciót is.

Tervezők szolgáltatásait veszi igénybe a belső terek felújításakor és átalakításakor, vagy meg tudja csinálni saját maga?

Tetszik ez a cikk? Oszd meg barátaiddal 🙂

Related posts

Falak dekorbetonnal való kezelése

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás