Megfelően világít az Ön asztali lámpája?

Az asztali lámpa elsősorban egy olyan eszköz, amely kellően megvilágítja az Ön asztalát. A lámpa ezenkívül a szoba dekorációjaként is szolgálhat. Önnek van asztali lámpája? Válassza ki aszerint, hogy a szoba melyik részén és milyen célra fogja használni.

1.1 Minőség és biztonság mindenek előtt

1.2 Melyik a megfelelő lámpa?

1.3 Miért fontos a fény színe?

1.1 Minőség és biztonság mindenek előtt

Asztali lámpa 6467-35 Jalade typ 8

A lámpa kiválasztásakor ügyeljen ab iztonságra, főleg, ha a gyerekszobába készül lámpát elhelyezni. Minden fontos, a gyártó által közölt információt a lámpáról, a csomagoláson lévő matricán talál meg. Itt felsorolják a lámpa méreteit, anyagát, az áramforrás típusát, az aljzat menetét, a maximális teljesítményt, a szigetelés mértékét, az áramütés elleni védelmet, valamint a lámpához használtó izzók adatait.

A kettős szigetelést kettős négyzet jelzi. A víz és a por ellenni védelem jelzése IP és az ide való számérték. A fürdőszobai lámpát legalább IP 44. jelöléssel kell ellátni. A tökéletes vízálló és poráló lámpa jelzése az IP 68. A lámpának rendelkezni kell homologizációval, azaz megfelelőségi nyilatkozattal, amely lehetővé teszi a termék piaci értékesítését.

Asztali lámpa Quinn typ 5

1.2 Melyik a megfelelő lámpa?

Fontos a fényforrás és a teljesítmény és az aljzat menete. Ügyeljen arra, hogy ne cserélje az izzót a gyártó által előírtnál erősebbre, mert az általa kibocsátott hő megégetheti a foglalatot, ami rövidzárlatot okozhat. Csökkentse az energiafogyasztást egy jó izzóval. Jelenleg a LED-es izzók a leg energia-takarékosabbak. Figyeljen azonban a fény spektrális összetételére is. Az olvasáshoz, rajzoláshoz, tanuláshoz szükséges fényintenzitásnak körülbelül 300 luxnak kell lennie. A kis és aprólékos kézimunkához legföljebb 500 lux szükséges. A hőmérsékletnek 5000-7000 kelvinnek kell lennie. Ha a lámpát különféle tevékenységekhez szretné hazsnálni, akkor annak forgatható árnyékolással kell rendelkeznie, hogy azt a kívánt pozícióba állíthassa.

Asztali lámpa Quinn typ 2

Fénytompítóval ellátott lámpa is alkalmas, amellyen tetszés szerint beállíthatja a fényerősséget. Ennek köszönhetően nem kell feleslegesen megerőltetnie a szemét, és nem kell gyakran izzót cserélnie. Állítsa be a lámpát úgy, hogy az anak fénye nem vakítson. Olvasás, írás, rajzolás vagy a számítógépen végzett munka során elegendő egy gyengébb fényforrás, mert az emberi szem csak egy ideig képes elviselni az intenzív mesterséges fényt. Válasszön Önnek tetsző, a térbe kellően illő lámpát. Az asztalra szerelhető lámpa esetében a dizájnnak nem kell elsőbbséget élveznie a funkcionalitással szemben.

1.3 Miért fontos a fény színe?

A fénynek teljes spektrumúnak és színűnek kell lennie, vagyis olyannak, ami a legjobban hasonlít a napfényre. Ezért a megfelelő színösszetevőket kell tartalmaznia. A nappali fény a szivárvány mind a hét színát tartalmazza. Az izzók és a fénycsövek rengeteg piros, sárga és narancssárga színt tartalmaznak, viszont hiányzik a kék és a lila szín. A fénycsövek keskeny spektrumúak és nem világítanak folyamatosan, Körülbelül ötvenszer villanak másodpercenként, amit Ön nem regisztrál, de negatív hatással van az Ön szemeire és agyára.

Asztali lámpa Oda (szürke)

A hosszabb hullámhosszú, vagyis azok, amelyek az izzókban gazdag színekkel rendelkeznek, jelentős stimuláló hatással bírnak, és állandó stresszben tartják a szervezetet. Káros hatással vannak a látásra, a mentális jólétre és az általános vitalitásra is. A teljes spektrumú lámpák színvisszaadási indexe (CRI vagy Ra) magasabb, mint 90, a nappali fényük pedig fehér. A fényük pozitív hatással van az emberi egészségre.

Asztali lámpa Quinn typ 10

A teljes spektrumú izzók és a napfényben található kék szín korlátozza a melatonin képződését. Ez az anyag fényhiány esetén képződik. Ez egy hormon, amely megnyugtatja a szervezetet, és felkészíti azt a pihenésre/alvásra. A melatonin képződésének korlátozás miatt, kevésbé fogja magát fáradtnak éreznie, és jobban tud összpontosítani a munkájára.

Milyen izzó van asztali lámpájában?

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival 🙂

Related posts

Falak dekorbetonnal való kezelése

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás