Székek a konyhába és az étkezőbe

Ha egy konyhai székre gondol, akkor általában egy klasszikus étkezőszék jut eszébe, de a lehetőségek ezzel még nem értek véget. A konyhába munka-, bár-, összecsukható vagy egymásra rakható szék is vásárolható. Lássuk tehát, mi a különbség köztük. Ön milyen széket szeretne a konyhába?

1.1 Étkezőszék

1.2 Munkaszék a konyhába

1.3 Bárszék

1.4 Összecsukható és rakűsolható székek

1.1 Étkezőszék

Ahhoz, hogy a párja által készített ételeket tökéletesen élvezhesse, jó minőségű székre van szükség. Ezért ügyeljen arra, hogy a székek megfelelő kényelmet biztosítsanak. Ne felejtse el azonban az egészséges ülés alapelveit.

Az ülés magassága körülbelül 45 cm legyen. Könnyedén megtudhatja a szék megfelelő magasságát mérés nélkül, ha ráül és kipróbálja. A lábainak megközelítőleg derékszöget kell alkotniuk a térdnél, és a talpának érintenie kell a talajt.

A szék szélessége körülbelül 45 cm legyen. A karfás széknek kicsit szélesebbnek kell lennie. Az ülés mélységének olyannak kell lennie, hogy az ülés széle és a térdgödrök között elegendő hely legyen, és az ülés ne nyomja a lábakat.

Kényelmesebb ülést kínál majd egy kárpitozott szék. A bőr huzat könnyen tisztítható, míg a textil huzat olcsóbb. A tisztítást egy levehető vagy foltálló szövetből készült huzat is megkönnyíti.

A magas háttámla kényelmesebb és jobban megtámasztja a hátat, de kis helyen túl nehéznek érezheti magát. Az ilyen helyiségekhez jobb alacsonyabb és szellősebb háttámlát választani. A karfák megkönnyítik a felállást, és a szék is fenségesebbnek tűnik.

Étkezőszékek Arte

Válassza ki az ülőke formáját és a szék kialakítását saját ízlése és a szoba többi bútora szerint. Ne féljen több különböző stílusú széket kombinálni az asztalnál, az eredmény meglepően harmonikus lehet.

Válassza ki az anyagot annak megfelelően, amelyik közel áll Önhöz. A minőséget inkább magának a szerkezetnek a kialakítása befolyásolja. A szék műanyagból, fémből és tömör fából készült.

1.2 Munkaszék a konyhába

Hazánkban nem túl gyakoriak a konyhai munkaszékek, és mégis, nem szívesen ülne le időnként krumplit hámozni? Leülhet az étkezőasztalhoz, de mi van, ha egy másik szobában van? Akkor a munkaszék jó választás. Egy régebbi, alsó szekrényes konyhában viszont nemigen fogja használni, mert nem lenne hova betenni a lábát.

A konyhai munkaszékhez személyre szabott konyhára van szükség. Vagy az alsó szekrények közül kell kiválasztani, hogy helyet biztosítson a lábaknak a munkalap alatt, vagy különböző kihúzható vagy összecsukható felületek használhatók. Alsó szekrény helyett kerekeken mozgatható konténerrel tölthető ki a hely, amit munkaasztalként is használhatunk.

Valójában milyennek kell lennie egy ilyen széknek? A széknek mindenekelőtt megfelelő ergonómiai méretekkel kell rendelkeznie, és függőleges helyzetben kell tartania Önt. Üléskor a hátunk nem ívelhet és nem hajolhat, a csípőjét meg kell támasztani. Ezért a széknek deréktámaszhoz hasonló háttámlával kell rendelkeznie. A széknek kissé magasabbnak kell lennie, mint az étkezőszék. A magasságnak állíthatónak kell lennie, hogy megfeleljen a különböző magasságú asztaloknak és a különböző felhasználóknak.

Étkezőszékek Banwell 2482 TR3

Az ülésnek puhanak, rugalmasnak és könnyen tisztíthatónak kell lennie. A széknek stabilnak kell lennie, és a könnyebb mozgás érdekében kerekekkel felszerelhető. Ugyanebből az okból kifolyólag kissé keskenyebbnek kell lennie, mint egy klasszikus széknek. A kerekeket fékkel kell felszerelni.

Üléskor a lábakat megfelelő lábtartóval kell megtámasztani, enyhén előretolt helyzetben, amit legjobban egy kihúzható vagy összecsukható zsámoly biztosít. Ha megpróbálja rátenni a lábát az ülés alatti keresztrúdra, akkor a súlypontja túlságosan előre mozdul, és az ágyéki gerince nem megfelelően meghajlik és megfeszül.

1.3 Bárszék

Ki ne szeretne otthon egy bárt, ahol egy jó ital mellett beszélgethet barátaival? Szeretné teljes mértékben kiélvezni ezeket a pillanatokat? Válasszon egy jó minőségű bárszéket, amelyről nem akar leszállni.

A bárszék kiválasztásánál a magassága és a használat gyakorisága döntő. Csak néha ül bárszékre? Akkor ne féljen beszerezni valami dizájndarabot, amely feldobja lakása belsejét. Egy ilyen széknek könnyen lehet keményebb és kevésbé kényelmes ülése.

Bárszék Danna

Sok órát beszélget barátaival a bárban egy jó koktél, pohár bor vagy sör mellett? Válasszon kényelmes, kárpitozott bárszéket, vagy helyezzen puha párnát a kemény ülésre. A bárban való gyakori ülés esetén a háttámla és a kartámasz mindenképpen jól jön. Egy bárszékben sem szabad lábzsámoly nélkül pihentetni a fáradt lábakat. A bárszék használata megkönnyíti az ülés elfordítását is.

Kárpitozott üléshez válasszon bőrhuzatot vagy foltálló szövetet, hogy ne kelljen tisztítani. Válassza ki a szék színét, az anyagokat, az ülőfelület formáját és a lábak számát a lakás többi bútorának megfelelően.

A legtöbb otthoni bárpult magassága 95-110 cm, akkor a székeknek körülbelül 20-25 cm-rel alacsonyabbnak kell lenniük. Magasságának ezért körülbelül 75 cm-nek kell lennie. Az állítható magasságú bárszék ideális.

1.4 Összecsukható és rakásolható székek a konyhába

Szeret nagy bulikat rendezni, de a lakás nem túl nagy? És mégsem akarja feladni az ünneplést? Tehát biztosan vásárolt egy összecsukható asztalt, amely összecsukva nem foglal sok helyet. De hová ültesse le a vendégeket, és ne kerülje el a sok plusz széket, ha csak egy pillanatra szeretné élvezni a békét és a magányt?

A megoldást az egymásra rakható székek jelentik, amelyeket egyszerűen egymásra rak, és elrejt egy szekrénybe vagy egy használaton kívüli sarokba. Ha még több helyet szeretne megtakarítani, vásároljon összecsukható székeket. Mindkét esetben teljesíteni kell a klasszikus étkezőszékekkel szemben támasztott összes követelményt. Az apróbb hibák azonban megbocsáthatók, tekintve, hogy a széket nem használják gyakran.

Javasoljuk néhány kiegészítő vásárlását, amelyek hasznosak lehetnek az Ön számára.

  • Komód – Minden extra tárhely előnyt jelent.
  • Szőnyeg – Meleg érzést ad otthona minden helyiségébe.
  • Dohányzóasztal – A nappalit el sem tudjuk képzelni dohányzóasztal nélkül.

Tetszett a cikkünk? Ossza meg barátaival! 🙂

Related posts

Falak dekorbetonnal való kezelése

Emeletes ágy íróasztallal

Tavaszi környezetbarát nagytakarítás